top of page
Vyhledat

Ondřej Šíp - Juniorský mistr světa 2023

Ondřej Šíp vybojoval na Mistrovství světa juniorů v silovém trojboji 2023 zlatou medaili v kategorii do 93 kg. Česká republika na juniorský titul čekala dlouhých devět let!



Ahoj Ondro, povedlo se ti vyhrát Mistrovství světa. Jak hodnotíš tento úspěch?

Cílem bylo zvítězit, a to se mi konečně povedlo. Je to pro mě skvělá vizitka do budoucích let. 


Můžeš se nám pochlubit jakými výkony se ti to povedlo?

Na dřepu se mi povedlo zvednout 360 kilo, benchpressu 225 a na tahu 300.


Jedná se u všeho o nový osobní popřípadě národní rekord?

U dřepu jsem národní rekord kategorie OPEN překonal o 25 kilo, a tím dorovnal svůj maximální výkon z posilovny. V benchpressu jsem juniorský rekord překonal o 4,5 kilogramu, ale osobní rekord jsem nevytvořil. Mrtvý tah se mi vůbec nepovedl i přes fakt, že jsem v přípravě dokázal zatáhnout 320 kilo. V součtu jsem vytvořil nový rekord, který činí 885 kg.



Jak hodnotíš přípravu na tento závod?

Příprava byla tentokrát trochu komplikovanější než obvykle. Na Mistrovství Světa OPEN 2022 jsem si poranil záda, a proto nebyl start úplně ideální. Trenink musel být velmi specificky přizpůsoben. Například dřepy a tahy jsem chodil pouze jednou za 7 dní, občas za 10, a proto jsem musel velmi dřít na doplňkových cvicích.


Udělal jsi něco jinak oproti přípravě na minulé závody?

Před přípravou na tyto závody jsem si dal velmi intenzivní mimosezónní fázi, ve které jsem se soustředil na co největší nabrání hrubé síly. To se mi povedlo a na mém progresu to je znát.



Vyhrál jsi MS juniorů pro Českou republiku po devíti letech, navíc jsi obsadil druhé místo v absolutním pořadí. Jaké z toho máš pocity?                

Jsem rád, že jsem pro ČSST dokázal zvítězit na juniorské soutěži. Se druhým místem v absolutce spokojený nejsem, a to mě motivuje. Juniorské mistrovství světa je pouze mezistupeň. Tím pravým mistrem světa se stanete, až vyhrajete v kategorii OPEN.


Máš tento rok naplánované ještě nějaké závody?

Letos se ještě předvedu na Mistrovství Světa v kategorii OPEN, které se bude konat v Litvě. 


Co je tvůj ultimátní cíl v kariéře?

Světové hry.



281 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page